Tapijt verwijderen op een trap is een lastige klus. Is het tapijt gelijmd, vast gespijkerd of een combinatie daarvan. Een 2e vraag is of de lijm op waterbasis is of niet. Witte lijm, op waterbasis is relatief eenvoudig te verwijderen met water en zeep. Cola is ook een goed middel.  Bruine lijm vraagt om een wat hardere aanpak.

Water en zeep bij witte lijm op waterbasis
Met een mengsel van heet water en zeep laat tapijt vaak los.  Maak de vloerbedekking flink vochtig en laat het zeepmengsel bij voorkeur de hele nacht, maar minimaal 4 uur intrekken. De vloerbedekking kan hierna eenvoudig los getrokken worden. Lijmresten schraap je er na een tijdje zo vanaf met een plamuurmes of een schuursponsje. Overige resten met schuurpapier of een kleine schuurmachine om de oppervlakte helemaal glad te krijgen.

Let op:  overtollig water kan via kieren in de trap naar beneden doorsijpelen. Met afplakken kan je dit tegen gaan.

Tapijtlijm verwijderaar
Lukt het niet met water en zeep? Probeer dan een tapijtlijm-verwijderaar. HG of Alabastine zijn goede merken. Laat de ruimte goed luchten tijdens en na het gebruik van deze producten

Tapijt is vast gezet met spijkers
Een tapijt dat vastzit met spijkers til je voorzichtig omhoog zodat de spijkers een klein stukje mee naar boven komen. Vervolgens kun je ze met een klauwhamer of tang uit het tapijt trekken. Werk altijd van boven naar beneden.

Gereedschap
Werkt de tapijtlijm-verwijderaar niet? Dan kun je aan de slag met gereedschap. Wrik een hoek van het tapijt los en trek het tapijt omhoog. Werk ook hierbij van boven naar beneden. Je kunt deze klus het beste met twee personen uitvoeren. Zo kan de ene persoon het tapijt omhoog houden en de andere persoon het tapijt los wrikken met een plamuurmes en/of hamer. Werk voorzichtig om de trap zo min mogelijk te beschadigen.

Wilt u ons persoonlijk spreken?

Heeft u ergens vragen over? Onze medewerkers staan klaar om u te woord te staan en met u mee te denken.

  • Uw uitdaging en wensen bespreken
  • Vragen over uw ontruiming
  • Afspraak bezichtiging maken
Floris van Paridon
“Woningontruiming, groot of klein? Wij helpen u graag met alle haken en ogen voor een soepele oplevering“

Floris van Paridon

Contact